torsdag 14. november 2013

Fransk purre- og potetsuppe

Denne suppa er veldig lett å lage, og smaker og metter veldig godt! Jeg syns jo ofte at det enkle stort sett er det beste når det kommer til mat, og det er det jeg liker så godt med denne. Den er veldig smakfull, men helt ren og enkel.

(2 porsjoner, ca 7 kr)
Du trenger
1 purre (det hvite), finskåret
1 liten løk, finhakket
250 gram poteter, i terninger
ca 5 dl vann (evt bittelitt buljong)
litt fløte
salt
(hvit pepper)

1. Kutt grønnsakene, og ta gjerne vare på den grønne delen av purren.

2. Smelt en generøs klump smør i en kjele. Når det begynner å frese har du i løk, lar det surre litt før du putter oppi purren. Når det er litt blankt (ikke brunt), har du oppi potetene, blander godt og lar de også surre med i et par minutter.

3. Ha oppi vann. Vær litt forsiktig, for greia med potetsuppa er liksom at den er litt tykk og kremet. Ha heller i litt ekstra vann til slutt hvis det er nødvendig. Legg på lokket og la småkoke på svak varme i ca 20 minutter (eller bare til potetene er møre).

4. Miks med stavmikser og ha oppi fløte (du kan også bruke creme fraiche eller melk, men jeg syns fløte er best).

Hvis du har lyst til å spise litt kjøtt, er det også veldig godt med sprøstekt bacon på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar