Om

Jeg heter Emilie, er 20 år, bor i København, og er sånn litt over gjennomsnittet glad i å lage mat. Det er egentlig mest planlegging og tankevirksomhet som tar tid når man skal lage mat, og det kan være litt irriterende og slitsomt av og til. Men selve matlagingen er egentlig veldig morsom og lettvint. Derfor tenkte jeg at jeg kunne prøve å spare deg (som sikkert har mye mindre tid og til overs enn jeg) for noe av alt strevet, og samtidig vise deg hvor lett det er å lage sunn, billig og god mat.

I 2013 hadde jeg (litt sånn heldigvis, kan man si) nesten ikke noenting å gjøre, og nesten ingen penger. Arbeidsløs. Det har resultert i at jeg har blitt veldig god til å få veldig mye ut av pengene  mine. Ganske slitsomt de første par ukene, for det krever en del planlegging når man ikke har mer enn 20 kroner dagen å rutte med. Men likevel har jeg spist både sunt, godt og variert, og nå går det nesten av seg selv!

Og når jeg syns det går så greit tenker jeg at er det ikke litt synd at man ellers bruker så mye penger på mat? Blir ikke det litt å kaste penger rett i vasken? Sånn har jeg begynt å tenke, og så har jeg begynt å tenke det samme om kjøtt: nå som jeg kanskje får litt mer penger igjen.. Hvorfor i all verden skal jeg begynne å spise mer kjøtt, når jeg er så fornøyd med å spise mer eller mindre vegetarisk?

Ellers vil jeg gjerne at det skal finnes flere matblogger som ikke bare handler om kalorier, men om mat som en positiv del av vår kultur. For kultur handler jo veldig mye om mat, og med det fokuset på mat man ser veldig mange steder blir jeg litt redd for hva kulturen vår er på vei til å bli. Så hvorfor ikke starte denne?

4 kommentarer:

 1. Dette synes jeg er såå bra!!!

  SvarSlett
 2. Dette er veldig bra. Jeg presenterer deg i den norske Kjøkkenkroken på FB om du synes det er OK???

  SvarSlett
 3. Bli medlem om du vil: https://www.facebook.com/groups/1463580553904838/1557697904493102/?notif_t=like
  :-)

  SvarSlett
 4. Hei! Synes bloggen din er veldig bra og jeg har "lånt" oppskriften din med pastaputer. Muligens endret litt og håper du synes det er OK. Se på http://guttemat.blogspot.no/2015/05/hjemmelagde-pastaputer.html
  :-)

  SvarSlett