lørdag 29. november 2014

Grønnsakssuppe med søtpotet, perlebygg og kikerter

Det at jeg glemmer bloggen litt i perioder er virkelig ikke fordi jeg ikke lager mat, for det gjør jeg (nesten) alltid. Det er ikke så tidkrevende i seg selv - det blir verre når man skal begynne å blogge om det. Men her om dagen lagde jeg en suppe som jeg fikk lyst til å dele! Inspirert av cookieandkate.com.

I en ellers så billig suppe vil jeg virkelig anbefale en ekstra god buljong. Jeg brukte en kjempegod urtebuljong fra Torvehallerne (pulverform), som faktisk heller ikke var særlig dyr. Og ellers er det sikkert kjempegodt å lage den mer gresskar eller butternutsquash, selv om søtpotet metter litt mer.Jeg brukte
(2 porsjoner)
1 spsk matolje
1 spsk karry
1/2 løk, finhakket
1-2 fedd hvitløk, finhakket
litt ingefær, finhakket
1/2 søtpotet, skåret i terninger
7-8 dl vann + grønnsaksbuljong
1/2 paprika, grillet*
1 dl perlebygg, skylt
2 håndfull kokte kikerter
1 stort grønnkålblad, finhakket
salt og pepper

1. Surr løk, ingefær og hvitløk i varm olje i et par minutter. Tilsett søtpotet og la steke litt til.

2. Ha i vann (med buljong), perlebygg og kikerter. La koke i ca 30 minutter. Etter cirka halve koketiden tilsetter du grillet paprika, i biter av ønsket størrelse.

3. Rør inn grønnkålen til sist, smak til med salt og pepper og spis! Smaker ekstra godt med litt næringsgjær/gjær flaker/nutritional yeast på toppen.


*Grillet paprika kan kjøpes på glass eller veldig lett tilbredes selv i ovnen med en lille smule olje på høy temperatur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar