tirsdag 22. oktober 2013

Gulrotsuppe med ristede kikerter

(2 personer, under 20 kroner)

Ristede kikerter
60 g tørka kikerter, bløtlagt i ca 8-12 timer
litt olivenolje
salt
spiskummen
hakket frisk koriander, gjerne også persille

Suppe
litt olje
1/2-1 spsk spiskummen
1 spsk koriander, finhakket
1 liten løk, finhakket
1-2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 chili uten frø, finhakket
350-450 g gulrøtter
1/2 paprika
ca 4 dl vann (evt litt buljong)
1-2 dl kokosmelk
evt litt salt

Tahinidressing (kan droppes)
tahini (oppskrift her)
litt vann
sitronsaft

Kok kikertene i 40-50 min, skyld dem og tørk dem litt før du legger dem utover et bakepapir på en plate og har olivenolje, salt og spiskummen på. Sett brettet midt i ovnen, 180 grader på varmluft. Jeg pleier å la dem stå i 20-30 minutter, eller bare til de er litt sprø. Rør litt innimellom og pass på så de ikke brenner seg.


Mens kikertene koker, kan du begynne på suppen. Hakk/kutt opp ingrediensene, gulrotene og paprikaen bør være i små terninger. Varm litt olje på middels temperatur, ha i løk, hvitløk, chili, og krydre. La surre i ca 15 minutter. Det er viktig at det ikke svir seg, så sett varmen litt ned hvis det skjer. Ha i resten av grønnsakene og la surre i ytteligere 15 minutter. Ha så i vann la koke med lokk, til grønnsakene er helt møre og miks med stavmikser. Jeg liker best å smake til med kokosmelk og salt til slutt.


Når kikertene er ferdige, er det godt å blande den med hakkede friske urter. Ha dem på toppen av suppen til slutt (jeg pleier å ha dem ved siden av, som topping).Tips
Det skal lite til for at suppen smaker litt utvannet! Så hold heller litt tilbake på vannet til å starte med enn å ta for mye med én gang. Det er ikke alltid jeg gidder å bruke tahinidressing. Den smaker ikke så godt alene, men det gir virkelig det lille ekstra! Bare drypp litt på toppen av suppen. Nanbrød er også veldig godt til, kanskje jeg kommer med en oppskrift senere.

Og hvis man bryr seg om ernering ogsånn, er suppa veldig sunn og mager, man blir mett, får nok protein og med tahinidressing får man litt ekstra jern og sunt fett osv.


Hvis du har noen ingredienser til overs kan det passe å lage karrygryte med grønne linser.

3 kommentarer:

  1. Jeg skal faktisk prøve den i morgen!

    SvarSlett
  2. Hei, hva skjer hvis man prøver å bruke hermetiserte kikerter i lake i stedet for tørkede? Ser veldig godt ut!!!

    SvarSlett