(1 gigaporsjon, ca 10 kr)
Quinoachili
2 dl kokt quinoa (ca 1 dl ukokt, bruk gjerne kraft)
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 løk, finhakket
1/2 chili, finhakket
1 ts spisskummen
0,5 ts paprikakrydder
0,5-1 spsk hakket koriander
2/3 tomatboks
2 dl vann (evt buljong)
salt og pepper
limesaft
limesaft
eventuelt bønner (sikkert også kjempegodt med kylling)
Forslag til topping
ekstra hakket koriander
creme fraiche
revet ost
avokado
maischips (eller som her: sprødstekt tortillalefse, skåret i trekanter)
1. Surr hvitløk, løk og chili i litt olje.
2. Ha i kryddere, surr litt videre og tilsett resten av ingredienene. La småkoke i ca 20 minutter eller til den har begynt å tykne. Hvis du bruker bønner har du dem i til sist (ferdigkokte). Smak til med salt, pepper og limesaft.
Tips
Hvis du reduserer mengden vann kan du også bruke denne som fyll i tortillaer med ønsket tilbehør, eller kanskje til og med i quesedillas.
Og hvis du er lat kan du erstatte løk og hvitløk med pulver. Her droppet jeg faktisk løken helt, men såvidt jeg har skjønt er de aller fleste glad i løk så jeg tok det med i oppskriften. Jeg savnet det ikke.
Tips
Hvis du reduserer mengden vann kan du også bruke denne som fyll i tortillaer med ønsket tilbehør, eller kanskje til og med i quesedillas.
Og hvis du er lat kan du erstatte løk og hvitløk med pulver. Her droppet jeg faktisk løken helt, men såvidt jeg har skjønt er de aller fleste glad i løk så jeg tok det med i oppskriften. Jeg savnet det ikke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar