Du trenger
190 gram hvetemel
200 gram rugmelsblanding
1 dl solsikkekjerner
1 ts salt
3 dl kaldt vann
ca 5 gram ferskgjær eller 1/4 ts tørrgjær
1 ts honning

1. Rør ut gjæren og honningen i vannet (hvis du bruker tørrgjær blander du det med det tørre).
2. Ha mel, solsikkekjerner og salt i en bolle og rør godt sammen. Tilsett væskeblandingen og rør fort om, ikke for mye. Deigen skal være ganske løs.
3. Pakk godt inn i plastikk så det ikke tørker i kantene. La stå i romtemperatur i 8-24 timer.
4. Ha mel på bakepapir, velt deigen ut over melet. Brett én og én side mot midten, gjenta noen ganger, og vend til slutt deigen med brettende ned og ha bakebollen over. La stå i 1 time (hvis du har tid).
5. Varm ovnen og formen til 250 grader, ta ut formen, velt deigen oppi og setter den tilbake i ovnen med det samme, med lokket på. Stek i 30 minutter, ta lokket av og stek i 5-10 minutter til. Etter brødet er (helt) avkjølt på rist tar du et kjøkkenhåndkle rundt for å bevare den sprøde skorpa.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar