Denne gangen har jeg lagd den i langpanne for å kunne ha litt i fryseren, men jeg har også prøvd å lage den i vanlig kakeform, med halvert oppskrift (og litt redusert steketid). Funket veldig bra.
Kake
275 gram mel
300 gram brunt sukker
2 dl nøytral olje (jeg har brukt rapsolje)
2 ts kanel
1 ts natron
1,5 ts bakepulver
350 gram gulrot (ca 4-5 mellomstore), fint revet
Osteglasur
200 gram naturell smøreost (jeg syns Snøfrisk gjør det ekstra godt)
100 gram smør
1 ts vaniljesukker
150 gram melis
Litt sitronsaft (forsiktig!)
Bland sukker og olje godt sammen. Pisk inn eggene, ett om gangen. Ha i melet godt blandet med resten av det tørre,, rør sammen til det er klumpfritt. Til slutt vender du inn gulrøttene.
Stek midt i ovnen i ca 40 min, 180 grader.
Husk å vente til kaken er helt avkjølt/romtemperert før du smører på glasuren (og ikke spis opp alle restene for da blir du sikkert like kvalm som jeg er nå).
Stek midt i ovnen i ca 40 min, 180 grader.
Husk å vente til kaken er helt avkjølt/romtemperert før du smører på glasuren (og ikke spis opp alle restene for da blir du sikkert like kvalm som jeg er nå).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar