Spesielt om asiatisk mat
Generelle tips
- Kjøp alltid tørkede belgfrukter. Det er en så stor energikilde at selv om en boks ferdigkokte kikerter virker veldig billig, sparer du ekstremt mye på å kjøpe en stor pose tørkede i en innvandrerbutikk/grøntvarehandel. Det tar jo litt tid å bløtlegge dem, men bløtlegg en god del og legg i fryseren før/etter du har kokt dem, så er det null stress.
- Gresk/tyrkisk yoghurt og nøtter er også mye billigere i sånne butikker.
- Husk at løk, poteter og rotfrukter har lang holdbarhet. Kjøp når det er billig eller på tilbud, og hvis det mot formodning skulle tyde på å bli dårlig lager du bare dobbelt porsjon suppe en dag og fryser ned noen porsjoner.
- Handle én, toppen to ganger i uka! Det krever selvfølgelig litt mer planlegging, men det sparer man mye på. Mot slutten av uka er du kanskje fristet til å supplere litt, men da har du bare godt av å utfordre kreativiteten litt. Resultatet blir at man kaster mindre mat, og kanskje oppdager nye velsmakende retter.
- Frys ned skivet brød. Tiner veldig fort, eller kan lages matpakke av.
- Lag dobbel porsjon hvis du baker noe som kan fryses ned. Jeg har alltid kanelboller i fryseren, tar maks 10 minutter å tine i ovnen og smaker nesten bedre enn nybakte. Nesten gratis.
Masse gode råd her :-) Takk
SvarSlett