Ideen er at man skal følge rekkefølgen sånn nogenlunde, for at ingredienser skal holde seg i kjøleskapet til neste gang de skal brukes. Sånn blir det liksom lettest for deg, iallefall i starten. Det er litt sånn her porsjektet mitt så ut i fjor høst, og det krevde mye tenking og planlegging. Men nå som jeg er inne i det går det liksom av seg selv. En liten titt i kjøleskapet og så skjønner jeg hva jeg bør lage de neste dagene.
Ting du bør ha/kjøpe
egg
fløte (du kan holde deg til melk)
1-2 tomatboks
1-2 røde paprika
1 liten boks tomatpuré
1 brokkolibunt
1 pose gulrøtter
purre
poteter
hvitløk
revet ost (topp å ha i fryseren!)
løk
pasta
rundkorna ris
bønner
linser
kikerter
mel
noen asiatiske sauser
matolje
Mandag: Ovnsrista brokkoli med cashewnøtter med brune ris
Tirsdag: (Forbered mandag kveld:) Eltefri pizza

Onsdag: Dal makhani

Torsdag: Fransk potetsuppe med purre

(Med bacon? Spar resten til minestronesuppe.)
Fredag: Meksikansinspirert bønnegryte

(Bruk gjerne litt revet brokkolistilkt i gryta.)
Lørdag: Moussaka
Søndag: Asiatisk grøt

(Her kan du bruke cashewnøtter istedet hvis du vil unngå å kjøpe flere forskjellige nøtter.)
Mandag: Gulrotsuppe med rista kikerter

Tirsdag: Minestronesuppe

(Bruk purre fra potetsuppa her!)
Onsdag: Karry med grønne linser
(Her får du brukt resten av kokosmelken fra gulrotsuppa.)
Torsdag: Risotto med spinat og sopp

(Frossen spinat er alltid greit å ha i fryseren, og sopp kan jo stort sett uten ulemper kjøpes i løsvekt.)
Fredag: Asiatisk laks

(Kan sikkert bruke peanøtter her også hvis du allerede har kjøpt det til den asiatiske grøten, og hvis du ENDA har litt brokkoli igjen har jeg tipset om å bruke det i denne retten.)
Lørdag: Asiatiske dumplings

(Her kan du bruke vårløken! Og er den ikke i topp form gjør det heller ikke så mye, for den blendes godt inn i det andre. Hvis du kjøper lime til denne kan den også brukes til de andre asiatiske rettene.)
Søndag: Sen frokost med pannekaker? og Hjemmelaget pasta (kanskje til og med ravioli?)

Til slutt vil du sannsynligvis ha igjen litt purre. Det har lang holdbarhet og kan sannsynligvis brukes i neste uke også. Og hvis den likevel skal begynne å bli litt gammel kan du fryse ned restene og bruke den til buljong.
shit dette var inspirerende.
SvarSlettetter eksamen neste uke skal jeg jammen prøve meg på dette.
ny følger her ass
hei
og takk
lykke til på eksamen, takk, smil, og hei!
Slett