Bananbrød
4 egg
120 gram nøttesmør (jeg brukte ca 90 gram mandelsmør og resten peanøttsmør)
4 spsk matolje (eller kokosolje eller smelta smør)
4 mellomstore bananer, veldig modne
2 spsk sukker
50 gram kokosmel*
25 gram maismel
1 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts kanel (valgfritt)
litt salt
1-2 never blåbær (frosne eller ikke)
1. Forvarm ovenen til 180 grader. Miks egg, sukker, olje og nøttesmør med en håndmikser til det blir ganske luftig. Mos bananene og ha dem i (jeg lot det være en del mellomsmå biter, gjorde brødet ekstra saftig).
2. Bland sammen mel, bakepulver, natron, vaniljesukker, salt og eventuelt kanel. Vend det inn i eggeblandingen. Til slutt vender du forsiktig inn blåbær.
3. Stek brødet i en smurt form på nederste rille. 180 grader, ca 50-55 minutter. Avkjøl på rist.
* hvis du ikke har fint kokosmel kan du bruke kokosmasse og mikse det til det blir fint. Ellers kan det byttes ut med annet glutenfritt mel.
* hvis du ikke har fint kokosmel kan du bruke kokosmasse og mikse det til det blir fint. Ellers kan det byttes ut med annet glutenfritt mel.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar