(2 porsjoner, ca 10 kr)
Tomatsuppe
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 løk, finhakket
1/4 selleristilk, finhakket (lager den ofte uten)
1/2 tomatboks
2 spsk tomatpuré
5 dl vann
1/2-1 dl fløte
salt og pepper
parmesan til topping
1. Sautér løken, hvitløken og sellerien i litt olivenolje.
2. Ha i tomatboks og tomatpure og vann. La koke i minst 15 minutter.
3. Miks suppa med stavmikser, ha i fløte og smak til med salt og pepper.
Tips
Lag krutonger til ved å bare vende noen terninger av brød i olivenolje med et revet hvitløksfedd. Stek i 10 mintter på 180 grader, ca.
Og/eller ha i hjemmelaget gnocchi mot slutten av koketiden, så metter den litt mer.
Lag krutonger til ved å bare vende noen terninger av brød i olivenolje med et revet hvitløksfedd. Stek i 10 mintter på 180 grader, ca.
Og/eller ha i hjemmelaget gnocchi mot slutten av koketiden, så metter den litt mer.
Du kan droppe tomatpuré hvis du ikke liker så kraftig tomatsmak, men vær oppmerksom på at tomatpuré også hjelper til med å gjøre suppen tykkere.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar