(ca 20 stk, under 20 kr)
Gyozawrappers (kom gjerne med forslag på et bedre norsk ord, heheh):
kjøpes (latterlig dyrt)
eller lages selv, se her
Fyll
kjøpes (latterlig dyrt)
eller lages selv, se her
Fyll
200 gram tofu
ca 3 dl finhakket kinakål
1-2 dl finhakket vårløk
1 spsk soyasaus
1 (knapp) spsk sesamolje
1 spsk riseddik
1 spsk finrevet ingefær
2 fedd revet/presset hvitløk
1/2 ts hvit pepper (evt sort)
litt salt
1-2 stk tørket Shitake-sopp
Saus/dipping
litt soyasaus
1 ts sesamolje
lime
evt chili
Press litt vann ut av tofuen og smuldre den i en bolle. Bland sammen soyasaus, eddik, sesamolje, hvitløk og ingefær, salt og pepper. Miks shitakesopp så det blir nesten som pulver (eller finn en annen smart måte å gjøre det på). Bland og mos litt om hverandre ingrediensene godt sammen i en bolle med en gaffel til det henger litt sammen og er litt klissete.
1 ts sesamolje
lime
evt chili
Press litt vann ut av tofuen og smuldre den i en bolle. Bland sammen soyasaus, eddik, sesamolje, hvitløk og ingefær, salt og pepper. Miks shitakesopp så det blir nesten som pulver (eller finn en annen smart måte å gjøre det på). Bland og mos litt om hverandre ingrediensene godt sammen i en bolle med en gaffel til det henger litt sammen og er litt klissete.



Tips
Ikke bruk for mye vann når du steker/damper dem. Og bare følg den samme oppskriften og bytt ut tofuen med kjøttdeig hvis du er kjøtteter. Egentlig kan du jo bare blande fyll som du vil.
Hvis du vil lage en del når du først er i gang, men ikke orker alle på én gang kan gyozaene godt fryses ned, men helst før du steker dem.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar