søndag 27. oktober 2013

Gyozawrappers

Det krever faktisk litt tid og krefter å lage disse, så hvis du har litt mer penger enn meg er det kanskje likegreit å kjøpe. Men jeg syns liksom det er verdt det likevel, for disse koster meg maks 3 kroner mens en pakke på Torvehallerne koster ca 30 kroner.

Ca 20 stk
100 gram mel (ca 1,7 dl)
ca 55 ml varmt vann
litt salt

Bland ut saltet i vannet og hell det oppi melet. Elt og kna godt, gjerne direkte på benken, til deigen blir glatt. Juster eventuelt konsistensen med litt mer vann eller mel. Rull 1-2 pølser og pakk godt inn i plastfilm. La hvile i minst 30 min i kjøleskapet.

Del i ca 20 biter. Kjevle de ut og strø med litt mel hele tiden så det ikke fester seg. Kjevle dem omtrent så tynne som overhode mulig, men lag for all del ikke midten tynnere enn kantene. Hold igjen deigen med venstre hånd og kjevle med siden av kjevla, så er det lettere å kjevle mest i kantene. Pass på å stryk dem godt med mel etterhvert som du legger dem oppå hverandre, så du lett kan få dem fra hverandre.Sett i kjøleskapet, godt pakket inn i plast til du skal bruke dem. Ta dem forsiktig fra hverandre med én gang. I romtemperatur setter de seg lett fast i hverandre.

Forslag til fyll og saus finner du her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar