(ca 6 pannekaker)
2 dl hvetemel (evt fint fullkornsmel)
litt salt
1,5 ts
sukker
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
1,7 dl melk (hvis du bruker fullkornsmel kan det være smart med syrnet melk som gjør det ekstra saftig)
1 egg
1 stor spsk smør, smeltet
1. Bland det tørre godt sammen. Ha i litt og litt melk og rør det til en klumpfri røre. Pisk (lett) inn egget og det smeltede smøret.
2. Stek på middels/høy varme (vær litt tålmodig og pass på så panna er ordentlig varm til den første) med litt smør. Når det begynner å boble litt/bli litt hull i den, snur du den. Ikke gi den andre siden for lang tid.
Server (for eksempel) med lønnesirup, eller bare smør. Eller som øverst her med pisket krem, bringebær og lønnesirup, hvis du har lyst til å slå på stortromma.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar