mandag 9. mars 2015

Mac & cashew (2)

Hei igjen. Jeg er ikke så flink til å legge ut matoppskrifter lenger, men innimellom tenker jeg at wow, dette er så godt at jeg nesten blir nødt til å lage den igjen for å legge ut oppskrift med bilder. Det skjedde med denne.

Vegansk mac & cashew er virkelig minst dobbelst så godt som vanlig mac & cheese, og komfortablet og digg på omtrent samme måte. Denne er laget nesten helt på samme måte som den tidligere mac & cashew, men med en ekstra digg topping, spinat og salvieblader. Hvis du vil spare tid, kan jeg igjen anbefale deg å alltid ha en god porsjon cashewbasert "ost" i kjøleskapet, så er det ekstra enkelt. Her kommer et eksempel på hva jeg har i:
(2-3 porsjoner)
Sausen
1 dl cashewnøtter, bløtlagt i minst 1 time
1/2 sitron, saften
1 middels søtpotet
1 liten potet
1 middels gulrot
1 fedd hvitløk
1/2 dl næringsgjær
litt plantemelk (kan erstattes med vann)
2 ts hvitvinseddik (valgfritt)
salt (vær generøs!)
litt chilipulver, cayenepepper eller paprikakrydder

Annet
160 gram pasta (jeg brukte fullkorn)
spinat (frossen: 2 kuler, fersk: 3 store never) (valgfritt)
salvieblader (kan droppes)

Solsikkecrumble
1/3 dl solsikkekjerner
1/3 dl brødsmuler/rasp
3 spsk næringsgjær
2 spsk olivenolje
salt

1. Kok pasta og grønnsaker skåret i terninger (hver for seg).

2. Rist solsikkekjerner. Blend sammen med brødsmuler/rasp, næringsgjær og salt til de er sånn ganske knust. Bland inn olivenolje.

3. Hell mesteparten av vannet av cashewnøttene og bland til det er en silkemyk puré (stavmikser er topp!). Ha i resten av ingrediensene til sausen, men spe på litt og litt plantemelk til slutt - til det er sånn ikke altfor fast. Vær generøs med salt!

4. Stek vannet ut av spinaten og dypp salviebladene i litt matolje.

5. Bland alt sammen i en ildfast form (inkludert spinat og salvie), spre crumblen over toppen og la steke på 200 grader i ca 20 minutter.

Tips
Lag litt ekstra topping når du først er igang! Bare ta litt til side før du har på olivenolje. Det varer nesten evig lenge siden det er tørt og kan lett bare strøs over en suppe eller en annen grateng du lager. Du kan også lage ekstra cashewpuré, bare vent med å blende i grønnsakene til du har tatt fra det du skal spare til en senere anledning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar