(3-4 porsjoner)
Du trenger
ca 400 gram kylling (mye skinn og ben er bare bra!)
3 spsk olivenolje (eller mer)
3 spsk olivenolje (eller mer)
1 rød paprika, skåret i tykke strimler
grønne bønner
1 tomat, revet (uten skinnet)
1 tomat, revet (uten skinnet)
ca 100 gram bløtlagt og kokte hestebønner (eller limabønner)
1 ts paprikakrydder
1,5 ts gurkemeie (eller litt safran)
4,5 dl ris
ca 8 dl vann
SALT
1,5 ts gurkemeie (eller litt safran)
4,5 dl ris
ca 8 dl vann
SALT
1. Varm olivenolje i en panne med litt høy kant. Ha i paprika og hvitløk, og la frese til paprikaen har fått litt blemmer. La hvitløken bli i panna.
2. Salt kyllingen godt og ha den i, la den bli godt stekt på utsiden før du setter ned varmen litt. La steke i ca 15 minutter.
3. Ha i de grønne bønnene og så tomaten. La steke videre på middels varme i noen minutter, og ha i mesteparten av vannet, paprikakrydder, salt (vær generøs!) og gurkemeie. La koke i 15-20 minutter til.

4. Ha i risen og hvite bønner. Fordel den godt i pannen, men etter du har gjort det er det veldig viktig at du ikke rører mer. Legg paprikaen tilbake i pannen. La småkoke i 20 minutter. Det kan være nødvendig å dekke pannen med lokk/aluminiumsfolie de siste 5-10 minuttene for at risen skal bli helt ferdig. Det kan også være den trenger litt mer vann, men vær forsiktig, for risen skal ikke være overkokt/våt.

3. Ha i de grønne bønnene og så tomaten. La steke videre på middels varme i noen minutter, og ha i mesteparten av vannet, paprikakrydder, salt (vær generøs!) og gurkemeie. La koke i 15-20 minutter til.


Du kan bytte ut kjøttet med sjømat.
¡¡¡ayayay, su sabor es realmente bueno!!!
SvarSlett