fredag 20. desember 2013

Dip av hvite bønner

Av en eller annen grunn går nesten halvparten av de hvite bønnene jeg koker i oppløsning (noen tips?), og da er det jo litt begrenset hva man kan bruke dem til. Men i dag lagde jeg bønnedip som jeg spiste til lunsj med litt grønnsaker, restene av paprikasausen og litt nanbrød jeg hadde i fryseren.


Bønnedip

ca 2 dl kokte bønner
vann (reguler selv)
1/5 chili (eller litt chilisaus hvis du har)
1-2 ts soyasaus
1/2 ts sukker
2-3 dråper sesamolje
litt koriander
1 spsk sitronsaft
1 spsk olje

Brød
Nanbrød, pitabrød eller lignende
litt olivenolje
sesamfrø

1. Miks alle ingrediensene til bønnedipen sammen med en stavmikser. Sett i kjøleskapet.

2.
Pensle brødet med olje og strø sesamfrø over. Sett i ovnen på 200 grader i noen minutter, til de er gyldne på toppen. Server gjerne med litt grønnsaker og salat.

1 kommentar: