tirsdag 3. juni 2014

Nudler i asiatisk peanøttsuppe



Hei igjen. Jeg blogger ikke så mye for tiden, men lager jo fortsatt mat. Det blir bare mye som ligner på hverandre og så tenker jeg liksom at det ikke er noe vits i å vise det frem. Men så kan det kanskje inspirere litt med variasjoner av gamle retter? Dette lagde jeg iallefall i dag, bare med noen ting som fantes i kjøleskapet (og tørrskapet, hehe). Hadde litt lyst på thaisuppe, litt lyst på peanøttsuppe, men egentlig kanskje aller mest nudler med saus, så da ble det en mellomting. Funket veldig bra.


(3 porsjoner, ca 28 kr) 
Dette brukte jeg
1 pakke nudler (200 gram eller noe)
1 stk sitrongress
1 spsk karrypasta
litt ingefær, hakket
litt sitronskall, revet
1/2 boks kokosmelk
1/2 dl peanøttsmør
2-3 ts tomatpuré
ca 0,7 l vann (?)
2 stk vårløk, skåret i ringer
1/4 spisskål, skåret i strimler

På toppen
ekstra spisskål
litt ristede peanøtter
litt fiskesaus (hvis du spiser fisk)
litt chili
litt frisk thaibasilikum

1. Ha kokosmelk, mesteparten av vannet og karrypasta i en kjele og kok opp. Ha i ingefær, sitronskall og sitrongress (gjerne i en sil av noe slag, så setter det smak uten at man trenger å spise det).

2. Ta litt av den varme væsken over i en skål med peanøttsmør og tomatpuré og rør det sammen. Ha det tilbake i kjelen. La småkoke en stund og smak til med salt og eventuelt fiskesaus.

3. Ha i risnudler. Jeg bløtla dem først i kokt vann (de skal ikke koke, bare trekke), men man kan sikkert bløtlegge dem direkte i suppen hvis man vil. Til har du i mesteparten av spisskålen og vårløk.

4. Servér gjerne med litt ekstra rå crispy spisskål, vårløk, chili og sauser du liker (sesamolje, fiskesaus, soyasaus...).


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar