torsdag 6. februar 2014

Karrygryte med grønne linser

Denne her har jeg litt lyst til å lage sånn annenhver dag. Postet den for lenge siden, men tenkte den fortjente en liten oppdatering. Supergod konsistens, enkel, billig og metter godt. Lag den!


(2 porsjoner med ris, ca 15 kroner)
Linsekarry
1 liten løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 chili, finhakket
litt ingefær, finhakket
1,5 spsk karry
1 ts kardemomme
1 rød paprika, små biter
1 gulrot, små biter
1,5 dl grønne linser (det er viktig at de er tørka)
2,5-3 dl vann
1 spsk tomatpuré
ca 1-2 dl kokosmelk
salt

1. Kok opp linsene og la de småkoke mens du gjør resten ferdig. Varm olje på middels varme i en gryte og la løk, hvitløk, chili og ingefær surre i et par minutter. Ha i krydder og la surre litt til.

2. Ha oppi gulrot og paprika. Det er ikke nødvendig, men den blir best om du har tid til å la det surre en stund under omrøring (sett bare ned varmen så det ikke brenner seg), kanskje 10-15 minutter.

3. Hell i vann, tomatpuré og de (nesten) ferdigkokte linsene, kokosmelk og la småkoke i minst 15 minutter (opp til 1 time). Smak til med salt. Hvis den får litt løs konsistens, kan du mikse forsiktig med en stavkikser.

Server med nanbrød eller ris, eller bare spis som det er. Gjerne med litt koriander på toppen!


Tips
Litt ekstra lat i dag? Prøv å lag den bare med karrypasta da vel, så blir det ikke så mye kutting. Og bare kok linsene sammen med det andre.
Hvis du har har noen ingredienser til overs etter å ha laget denne kan det passe å lage gulrotsuppe med rista kikerter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar