søndag 26. januar 2014

Søtpotetkarry med grilla paprika og brun ris

Mer søtpotet, kikerter, karry og kokosmelk. Namnamnam, det er så godt og så enkelt. Ligner veldig på det jeg posta her om dagen, men den grilla paprikaen og den brune risen hever det til litt mer en en lat hverdagsrett (selv om den ikke er så mye vanskeligere å lage). Hold deg gjerne til bare søtpotet. Jeg bare blandet inn litt vanlig potet fordi jeg hadde så mye av det og ville spare litt på søtpoteten.


(1 stor porsjon, ca 8 kr)
Jeg brukte
1/2 paprika
1 ts karrypulver
1 ts karrypasta
1 dl kokosmelk
1-2 dl vann
1 søtpotet
1 vanlig potet
1 ts revet ingefær
1 ts revet hvitløk
1/4 svak chili
et par never ferdigkokte kikerter fra fryseren
litt salt og hvit pepper
1 dl brun ris

1. Sett brun ris til å koke. Legg en hel halv paprika med skinnet opp, penslet med litt olivenolje under grillelementet i ovnen i ca 15 minutter, til den er litt gylden og skinnet sprekker litt. Ta den ut og skjær i strimler.

2. Sautér ingefær, karry, chili og hvitløk i en liten gryte.

3. Ha i kokosmelk, vann og poteter (skåret i små terninger). La koke i ca 10 minutter.

4.  Ta ut noen søtpotetbiter før du mikser litt med en stavmikser. Legg tilbake søtpotetbitene, og ha i paprikaen og kikerter.

5. Smak eventuelt til med litt salt (det er som regel masse salt i krydderblandinger, så jeg pleier å være litt forsiktig) og pepper. Server med risen og nyt!

Tips
Følg med på paprikaen! Den går fort fra gylden til sort.
Gjør det enkelt for deg selv og bare bruk de ingrediensene du gidder. Karrypasta har jo både chili, ingefær og hvitløk i seg. Eller vær litt ekstra luksurøs og ha i litt rista cashewnøtter til sist for det lille ekstra?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar