mandag 6. januar 2014

Minestronesuppe

Minestronesuppe er en italiensk grønnsakssuppe. Perfekt å lage når man har litt forskjellig i kjøleskapet som må brukes. Man kan nemlig ha nesten hva som helst i den.. Her er bare et forslag. Liker du den med mye tomat, bruker du det, liker du den tynn med mange grønnsaker gjør du det på den måten. Like god vegetar som ikke, men uansett aller best med hjemmelaget buljong.


(2 personer, ca 12 kr)
Du kan for eksempel bruke
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 løk, finhakket
1 laurbærblad
1 ts tørket basilikum
1 ts tørket timian
1 ts tørket rosmarin
1/3 pakke bacon, i små biter (kan selvfølgelig droppes)
1 liten gulrot
1/2 selleristilk
1 liten potet
2-3 spsk tomatpuré (eller 1/2 tomatboks)
ca 0,7 liter vann
litt buljong
evt litt pasta
30 gram hvite bønner eller kidneybønner, bløtlagt og kokt
salt og pepper
(frisk persille eller basilikum og litt revet parmesan til pynt)

1. Varm olje i en kjele. Stek bacon, løk, hvitløk og kryddere til baconet såvidt begynner å bli brunt. Ha i grønnsaker og potet(kuttet i små biter). La surre i noen minutter.

2. Ha i tomat, vann og buljong. La koke i ca 10 min. Reguler mengden vann som du vil.

3. Ha i pasta (hvis du vil) og bønnene. Suppa er klar når pastaen og poteten er mør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar