tirsdag 7. januar 2014

Terte med tomat og mozarella



(ca 3 porsjoner/diameter 24 cm, ca 20 kr)
Bunnen
2 ts tørket basilikum/en stor neve fersk, finhakket
2 fedd hvitløk
3 dl mel
100 gram smør (du kan bytte ut ca halvparten med 1 dl skyr/kesam/lignende)
ca 3 spsk kaldt vann

Fyll
125 gram fersk mozarella (en pakke), skivet
ca 5 små tomater, skivet
2 egg
4 spsk fløte/melk
3 spsk revet ost
salt og pepper
olivenolje
evt revet parmesan og litt ekstra basilikumblader

1. Hakk basilikum og hvitløk helt fint, gjerne i en foodprocessor eller lignende. Ha i mel og bland godt. Skjær smøret i terninger, ha det i blandingen og kna godt med hendene eller maskin. Ha i én og én spiseskje vann om gangen til du har en god klump med deig. La stå i kjøleskapet i ca 1 time.

2. Kjevle ut deigen og press den i en paiform (eller imroviser med en kakeform eller lignende). Stikk noen hull i bunnen med en gaffel og stek i ca 12-14 min på 220 grader.

3. Senkt varmen til 190 grader. Legg skiver med mozarella i, og topp med tomater. Det kan være smart å tørke noe av væsken av tomatene først, så paien ikke blir for bløt. Jeg hadde også litt spekeskinke som jeg la på i små biter.

4. Pisk sammen egg og fløte, ha i revet ost, salt og pepper og hell det over. Pynt med parmesan og basilikumblader hvis du har. Stek i ca 30 min, og spis (gjerne med en salat til, hvis du har råd til sånt, heheh).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar