søndag 12. januar 2014

Saftige burger-/sandwichbrød

Du trenger (12 stk)
500 gram hvetemel
2,5 dl vann
2-3 spsk smør, smeltet
3 spsk melk
2 spsk tørrgjær
1/2 ts salt
2 ts sukker
2 egg, lett sammenpisket
(sesamfrø)

1. Bland det tørre, inkludert gjær i en stor bolle.

2. Smelt smør, ha det sammen med det våte og varm det til ca 37 grader. Bland alt godt sammen med det tørre (også eggene), gjerne med hendene (la dem ble megeklissete, det er bra). Vri og kna masse i 5 minutter.

3. Etter litt elting, spe med mel til det blir en fast deig som er akkurat så klissete at det går an å jobbe med den uten at hendene forsvinner inn i deigen (hehe). Sett til heving i 1 time (eller litt mer hvis du har tid).

4. Sett ovnen på 220 grader (varmluft), form bollene, sett dem på et bakepapir. La dem hvile i noen minutter før du pensler med egg, strør med sesamfrø og steker dem i 10-13 minutter. Avkjøl på rist.




Tips
Skjær dem i to før du server og varm dem på varmluft på en rist i noen minutter. Pensle gjerne med litt olje på toppen, så blir de ekstra sprø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar