mandag 6. januar 2014

Hjemmelaget müsli

Müsli er noe man taper veldig mye på å kjøpe i butikken. Ofte koster det 60 kroner kiloen for noe som består av mest havregryn (og hvete og palmeolje og andre unødvendige ting som bare gjør det billigere for produsenten). Hvis du lager selv kan du bestemme helt selv hva du vil ha i, og den holder lenge. Denne er ikke ekstremt søt eller ekstremt noenting, bare en fin basis. Noen ganger tilsetter jeg havregryn for å gjøre den litt enklere, endra ganger tar jeg litt honning på toppen (for eksempel hvis jeg har den på yoghurt).






Jeg brukte
1 spsk solsikkeolje
1,5 spsk honning
2 spsk vann
3 dl havregryn
1,5 dl speltflak, lett knust
1 dl hasselnøtter, grovhakket
0,5 dl mandler, grovhakket
0,5 dl solsikkekjerner
litt kokosmasse (bare for å bruke det til noe, hehe)
1 dl hakkede rosiner og tørkede tranbær

1. Varm vann, honning og olje i en gryte på middels varme. Når det har begynt å koke litt, skrur du av varmen og har i det tørre. Bland fort og godt.

2. Spre godt utover et bakepapir, stek på 150 grader (over- og undervarme) i ca 30 minutter. Rør godt innimellom og pass på så det ikke brenner seg. Det smaker IKKE godt.

3. Bland det tørre med tørka frukt.

God bare med melk på, som her, men best på gresk yoghurt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar