søndag 19. januar 2014

Havregrøt med banan og hasselnøtter

I det siste har jeg plutselig følt for å utfordre min avhengighet av den havregrøten som jeg har skrevet litt om her. Dette er den varianten jeg har likt aller best. Bananen gjør den søt og fyldig og yoghurten gir en litt syrlig frisk motvekt. Og linfrøene bidrar til en bittelitt mer spennende konsistens enn ren havregrøt har. Namnamnam.

(1 litt liten porsjon/hadde knekkebrød ved siden av, 3-4 kr)
Grøten
1 dl havregryn
1/2-1 spsk linfrø (kilde til omega-3)
1/2 spsk solsikkefrø
1 dl melk
1 dl vann
1/2 liten banan

På toppen
knuste hasselnøtter (ved å knuse istedet for å hakke virker de litt mykere og saftigere)
lønnesirup
1/2 liten banan
1-2 spsk ymer (syrnet melkeprodukt, nesten som yoghurt)

1. Skjær bananen i små biter og ha alle ingrediensene oppi en kjele.

2. Kok det sakte opp (hvis du har tid) og la koke i 2-3 minutter.

3. Pynt. Spis. Nam.

Tips
Hvis du har dårlig tid om morgenen kan du la grøten koke opp på lav varme mens du dusjer, og selvfølgelig gjøre ingrediensene klare før. Hvis du vil koke hele bananen inn i grøten kan du til og med skjære opp den i forkant.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar