onsdag 9. april 2014

Basilikum- og paprikasaus med pasta

Lagde en paprikasaus til pasta for en stund siden som ble veldig god. Meen jeg syns den manglet litt fett og fylde, så jeg prøvde å ta den et steg videre med cashewnøtter. Supersuksess! Bør absolutt prøves. Her har jeg brukt hjemmelaget pasta, og det er jo alltid best. Men den er heelt sikkert god til ferdig pasta også, eller kanskje til og med bare som pålegg på rista brød? 

(ca 15 kr)
Paprikasaus
1/2-1 dl cashewnøtter* (pinjekjerner er sikkert også godt)
1 stoooor neve frisk basilikum
1-2 fedd hvitløk
2-4 spsk olivenolje
1 stor rød paprika
4-5 spsk næringsgjær eller parmesan** (valgfritt)
salt og pepper
litt sitronsaft
ca 200 gram (ukokt) pasta, kokt

1. Legg cashewnøttene i bløt hvis du har tid. 1 time er veldig bra bra, men jeg nøyet meg med 30 minutter. Funker sikkert uten også.

2. Grill paprika i ovnen,  ca 20 minutter på 200 grader, gjerne med grillelement. Den er ferdig når den har litt sorte bobler i skallet. Avkjøl noen minutter i en lukket plastpose før du tar skallet av.

3. Blend alle ingrediensene sammen og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Husk at pastaen gjør alle smakene litt svakere, så det gjør ikke noe om det er litt salt og kraftig.

4. Hell over ferdigkokt pasta, bland godt sammen og spiiiiiiis. Gjerne med ekstra basilikum på, kanskje litt olivenolje og ekstra parmesan/næringsgjær. Mmmmmmmm.

*mer cashewnøtter gjør det tykkere og mer mektig, men hvis du liker litt mer grønnsaksaktig konsistens kan du nøye deg med kanskje enda mindre enn 1/2 dl og kanskje bruke litt ekstra paprika.
** sausen var like god uten. Men hvis du er veldig glad i ostesmak og vil lage den vegansk kan du bruke litt næringsgjær istedet for parmesan. Og husk at cashewnøttene gjør det veldig kremete, så man er ikke avhengig av osten på den måten i det hele tatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar