tirsdag 5. november 2013

Hjemmelaget tagliatelle



For å lage hjemmelaget pasta trenger du ikke noe annet enn mel, egg og en kjevle. Jeg har faktisk brukt vinflaske istedet for kjevle fordi jeg trodde jeg ikke hadde det (hadde det, den bare lå i skuffen og gjemte seg, heheh). Det funka bra til slutt, men var ganske slitsomt. Med en kjevle er det derimot veldig enkelt, og ikke særlig tidkrevende.

(2 knappe porsjoner med bare tomatsaus, ca 5 kroner)
Pastadeig
100 gram mel
1 egg

Legg melet på benken og lag en liten vulkan, sånn at du kan ha egget i midten uten at det renner ut til sidene. Pisk egget med en gaffel. Etterhvert som melet og egget blander seg litt bruker du fingertuppene til å blande det godt sammen. Så er det bare å kna og slå og banke og vri til deigen blir glatt og fin. Man skjønner liksom når den er ferdig, for plutselig ser den helt annerledes ut. Men man kan aldri kna den for mye.

Pakk den godt inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter (eller mer).

Strø litt mel på bordet og kjevle ut pastadeigen. Den skal være litt tynnere enn et bankkort, men litt tykkere enn et vanlig papir, sånn at man tydelig kan se skygger gjennom hvis man løfter den opp. Rull/folk deigen (stryk med mel mellom hvert lag) sånn at du ender med en avlang rull. Skjær i tynne strimler, og løft remsene litt så de løsner fra hverandre. La tørke en liten stund før du koker dem i saltet vann, ca 6 minutter.

Her har jeg laget en saus bare med 2 fedd hvitløk, en halv løk, 1/4 chili, en halv tomatboks, salt og pepper. Og så litt parmesan på toppen. Nonomonom. Trenger ikke mer når pastaen er hjemmelaget.

Tips
Lag gjerne noen ekstra porsjoner. Det holder seg noen dager i kjøleskapet, men du kan også henge det til tørk. Ellers kan du fryse det ned. Noen sier det ødelegger konsistensen, men jeg syns iallefall det gikk fint.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar