onsdag 24. september 2014

Risotto med spinat og søtpotet

Hadde litt rester av en flaske hvitvin i kjøleskapet, så benyttet sjansen til å lage risotto (mmmm). Prøvde å ha i litt søtpotet og det ble kempegodt, så tenkte jeg skulle fortelle hva jeg gjorde.


(2 porsjoner)
Risotto
1 spsk olje
1 liten løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 liten søtpotet, små terninger
1,5 dl rundkornet ris (grøtris funker fint)
ca 0,75 dl hvitvin
ca 4 dl vann (gjerne med litt buljong, men vær forsiktig)
2 store kuler frossen spinat (gjerne helbladet)
salt og pepper
ekstra smør
revet parmesan eller næringsgjær med hakka nøtter og sitron

1. Skjær opp grønnsaker og sautér løk og hvitløk i smør.

2. Ha i søtptet og la surre litt før du tar oppi risen (ikke for høy varme!). Rør godt og hell i vinen når det begynner å bli tørt.

3. Når vinen har fordampet har du i litt og litt vann, rør jevnlig og pass på så det ikke svir seg. Hvis du har dårlig tid kan du sette på lokk og la det koke litt for seg selv, men husk å sette temperaturen ned.

4. Når risen er rimelig ferdig (jeg liker når det er litt bit i den) har du i spinakulene og smaker til med parmesan, salt og pepper og litt smør hvis du vil.

1 kommentar:

  1. Jeg er så glad for at du har begynt å oppdatere bloggen din igjen!

    SvarSlett