mandag 18. november 2013

Spinatrisotto med sopp

For å lage en kremet risotto er det fakitsk ikke nødvendig å bruke en dyr italienskimportert ris med fancy etikett. Jeg merker iallefall ikke så stor forskjell (egentlig ingen i det hele tatt), og når det er nesten fem ganger så dyrt, bruker jeg heller en hvilkensomhelst rundkornet ris. Denne gangen grøtris fra Netto (9 kroner pr kilo).


(2 porsoner, ca 17 kroner)
Du trenger
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk
5 mellomstore champingionger
1,7 dl rundkornet ris
(0,6 dl tørr hvitvin)
ca 7 dl vann med buljong (her brukte jeg en halv terning og syns absolutt det var nok)
150 gram spinat
revet parmesan
1/2-1 dl fløte/creme fraiche/en spiseskje smør
salt
pepper

1. Varm smør i en kjele og sautér løk og hvitløk. Ha i soppen (skåret i små biter) og la det steke til mesteparten av vannet har fordampet.

2. Ha oppi risen og la det steke i et par minutter. (Sånn lukker man risens overflate, og det er viktig for at det fortsatt skal være litt bit i risen etter all røringen og kokingen.)

3. Ha i hvitvinen. Heretter skal du røre om hele tiden, og tilsette litt og litt vann med buljong etterhvert som det blir litt tørt. (For at det skal ta kortere tid, kan du også ha i så mye vann at det dekker risen, ha på lokk og røre litt sjeldnere, men det gir ikke det samme resultatet.)

5.  Ca 50 minutter senere (eller når risen er ferdig), har du oppi spinat. Du kan godt bruke frossen, da lar du den bare koke inn i et par minutter. Hvis den er fersk, vender du den bare lett inn til sist sammen med ost, fløte/smør/cremefraiche, salt og pepper. Server med ekstra parmesan.

Tips
Samme oppskrift kan brukes med andre grønnsaker. For eksempel er det veldig godt med aspargestopper eller soltørkede tomater istedet for spinat. For et lite ekstra kan begge varianter serveres med et par skiver spekeskinke eller litt ekstra smørstekt sopp.

Det er sikkert også veldig godt med geitost i, eller en annen ost du liker. Jeg syns særlig litt salte oster er godt med spinat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar