onsdag 5. februar 2014

Superenkle quesedillas med svarte bønner

Denne her kan du gjøre så enkel du overhodet vil. Jeg vil si at så lenge du har tortillalefser, bønner, hvitløkspulver/hvitløk, spiskummen og ost er du langt på vei til et par kjempegode quesedillas. Men hvis du vil kan du som her ha i chili, løk, koriander og gulrot. Hvis du har rød paprika er den også god å ha i, skåret i små biter. Hvis du syns det blir litt mye ost eller vil ha det helt vegansk, kan du jo også bytte ut osten med avokado, så blir det saftig og kremete og digg likevel. Eller lag litt guacamole til å ha ved siden av?



(2 porsjoner, ca 7 kr)
Quesedillas
Du trenger:
2 tortillalefser
2,5 dl svarte bønner, bløtlagt og kokt (gjerne fra fryseren)
1 hvitløksfedd, finhakket/hvitløkspulver
1 ts spiskummen
revet ost (jeg brukte mozarella)
salt
Her brukte jeg også:
1/2 liten løk, finhakket/løkpulver
1/4 chili, finhakket/chilipulver
1/2 spsk hakket koriander (gjerne fra fryseren)
1 liten gulrot, revet
1 spsk tomatpuré + 1 /2 dl vann eller litt av en tomatboks

1. Sautér løk, hvitløk, chili og spiskummen. Ha i koriander og eventuelt gulrot. La surre i noen minutter.

2. Ha i tomatpuré + vann og bønner. La putre litt til.

3. Skjær tortillalefsene i to like deler. Smør bønneblandingen over den ene delen, strø med masse ost og ha den andre oppå. Stek i en stekepanne på ganske høy varme i 1-2 minutter på hver side. Ferdig!

Tips
Hvis du vil gjøre den  enda enklere kan du bare bruke ferdigkokte bønner, blande i kryddere og så mose det litt med en gaffel. Så smører du det ut over tortillaene på samme måte som vist over og bare lar det varmes opp i pannen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar