torsdag 19. desember 2013

Amerikanske pannekaker

Pannekaker er ikke akkurat så veldig kreativt, men det skal heller ikke undervurderes. Jeg pleier egentlig å lage løvtynne pannekaker, men tenkte at en variasjon jo ikke kunne skade. Så i det ble det amerikanske frokostpannekaker til kvelds, og det ble så godt! Kikket på litt forskjellige oppskrifter og endte med å bruke det her, men fint hevetemel. Supert til kveldsmat, men neste gang tenker jeg å prøve med fullkornsmel og syrnet melk, rett og slett fordi det er digg å bli skikkelig mett til frokost.


(ca 6 pannekaker)
2 dl hvetemel (evt fint fullkornsmel)
litt salt
1,5 ts
sukker
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
1,7 dl melk (hvis du bruker fullkornsmel kan det være smart med syrnet melk som gjør det ekstra saftig)
1 egg
1 stor spsk smør, smeltet

1. Bland det tørre godt sammen. Ha i litt og litt melk og rør det til en klumpfri røre. Pisk (lett) inn egget og det smeltede smøret.

2. Stek på middels/høy varme (vær litt tålmodig og pass på så panna er ordentlig varm til den første) med litt smør. Når det begynner å boble litt/bli litt hull i den, snur du den. Ikke gi den andre siden for lang tid.

Server (for eksempel) med lønnesirup, eller bare smør. Eller som øverst her med pisket krem, bringebær og lønnesirup, hvis du har lyst til å slå på stortromma.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar